Uniek woodland geboortekaartje met een beetje Aussie

Op weg naar een uniek geboortekaartje

Ik was in verwachting van baby nummer 3 en dan komt het leuke maar oh zo lastige onderdeel: het geboortekaartje ontwerpen! Want na 2 totaal verschillende kaartjes voor James en Noah wil je voor baby nummer 3 ook iets unieks en anders.

geboortekaart, birth announcement card, Op Pinterest had ik al een bord vol ideëen die totaal verschillend waren. Dus dan moest ik toch gaan kiezen want Mark vondt ze allemaal leuk. Dus….wordt het een luikvouw, enkel, met grote foto of juist een paar kleine fotootjes. En dan nog de invulling: Bijbeltekst of gedichtje? Wat het allemaal nog moeilijker maakte was dat we niet wisten of het een jongen of meisje zou worden. Mark was 90% overtuigt dat het weer een jongen zou zijn, en dat vermoedde had ik ook al. Dus telkens als we het er over hadden dan zei ik tegen Mark dat hij maar echt moest wennen aan de naam Boaz :).

Van Pinterest naar resultaat

Noem het luiheid of intensief moederschap (lees: zwanger zijn en twee ondernemende jongens)…Ik wilde 1 neutraal ontwerp voor het kaartje zodat ik het voor een jongen of meisje kon gebruiken. Wat je het afgelopen jaar steeds meer tegenkomt zijn kleine vosje, beertjes, hertjes oftwel Woodland animals. Nu wilde ik iets orgineler zijn, dus koos ik voor een egel, konijn, vogeltje en een koala (om toch ook de ukkepuks Aussie roots te laten zien).

Na wat verschillende ontwerpen kwamen we uit op dit stoere maar toch lieve Aussie Woodland geboortekaartje. We hebben gekozen om het op artpapier te drukken zodat de tekeningen er net geschilderd uit zien. In werkelijkheid heb ik alles op papier met potlood getekend en daarna overgetrokken met een fineliner. Na het inscannen van de tekeningen heb ik ze met mijn Bamboo tekentablet alles ingekleurd en aangepast tot het perfect was. Het leuke van dit process is dat het langzaam echt tot leven komt.

geboortekaart, birth announcement card, geboortekaart, birth announcement card, geboortekaart, birth announcement card,

geboortekaart, birth announcement card, geboortekaart, birth announcement card,

Wij zijn erg blij met het resultaat, maar natuurlijk nog meer blij met onze kleine en lieve Boaz!

Mocht je op zoek zijn naar een leuk en uniek geboortekaartje, of trouwkaart, neem dan gerust contact met me op! Dan gaan we samen aan de slag op een uniek ontwerp voor jullie te maken!